Глутен – 300g

85 ден

Глутенското брашно е познато како витален пченичен глутен, пченичен глутен во прав или глутен во прав. Тоа е високо протеинско брашно или прашок со висок протеин со слободен проток, извлечен од тврда пченица. Содржи над 70% протеини по тежина. Глутенското брашно најчесто се користи како додаток за разни брашна кои се со малку глутен или без глутен. Многу е корисен за подготовка на тесто за пица, ѓевреки и плосни лебови и кифлички.

Опис

Бруто тежина 300 g
Види кошничка